[ЖЕНИТЕ МОЖАТ] Рекапитулар на едукација и артивизам

Жените-можат-1

[ЖЕНИТЕ МОЖАТ] Рекапитулар на едукација и артивизам

„Жените можат!“ е проект кој таргетира и вклучува жени, девојки и девојчиња од ситегенерации, и деца на жените-мајки, кои се интересираат за креативно практицирање наженско културано и социјално, интердисциплинарно самојакнење. По серијата работилници со експертки од разни области за неформална едукација со родова димензија, на 10. декември се одржа и завршниот настан – артивистичка изложба „Женски град“. Погледнете ја атмосферата од одржаните работилници во Концепт центар Една може/Една прави.

No Comments

Post A Comment