информативна работилница

јавен отворен повик

ПОВИК ЗА СИТЕ САМОХРАНИ И ЕДНОРОДИТЕЛСКИ СЕМЕЈСТВА

💕

Нашите омилени подружникарчиња, имаат да споделат што научиле, зошто само кога делиме ние множиме и умножуваме.

ПОВИК ЗА СИТЕ САМОХРАНИ И ЕДНОРОДИТЕЛСКИ СЕМЕЈСТВА💕

По првата работилница, одржана во живо – со физичко присуство – https://www.facebook.com/events/753883805701116/?ref=newsfeed, на Ваше барање, за да може да се информирате од сите страни на земјава, осмисливме и онлјан информациона средба.

На 17 септември ќе биде одржана втората (онлајн) работилница од проектот „Една едуцира“ со цел запознавање на овој тип на семејства со нивните права за социјална заштита и можности како:
– детски додаток
– гарантирана минимална помош
– студентски живот
– социјални станови и многу други.🙌

Работилницата ќе ја одржат правник и социјален работник од ова поле на дејствување кои ќе можат да одговорат на вашите прашања

ЛИНК ЗА ПРИЈАВА: https://forms.gle/2iPvo88kGLkjJ8Yt5

Оваа работилница ќе биде онлајн, па може да се пријавите и доколку сте од друг град. По пријавата ќе добиете е-маил адреса со повеќе информации.

За сите дополнителни прашања пишете ни во инбокс или на onecanyouth@gmail.com.

Проектот е поддржан од Општина Аеродром.