Компилација МЕГАФОН 1: анонимна реалност

Компилација МЕГАФОН 1: анонимна реалност/ дојави од еднородителски семејства и самохрани мајки во земјава Компилацијата МЕГАФОН 1 е првиот интердисциплинарен застапувачки документ, креиран преку брејнсторминг со група на самохрани мајки. Целта на оваа компилација е…

ПОВИК ЗА СИТЕ САМОХРАНИ И ЕДНОРОДИТЕЛСКИ СЕМЕЈСТВА

Нашите омилени подружникарчиња, имаат да споделат што научиле, зошто само кога делиме ние множиме и умножуваме. ПОВИК ЗА СИТЕ САМОХРАНИ И ЕДНОРОДИТЕЛСКИ СЕМЕЈСТВА По првата работилница, одржана во живо – со физичко присуство – https://www.facebook.com/events/753883805701116/?ref=newsfeed,…

Интро епизода

Слушнете не на: https://open.spotify.com/episode/0uEwnMlWvfZ632aGs3PsHK…Заследете на Spotify @QueenStorys Првенчето бидна-прв подкаст како први чекорчиња, трапав, надежен и искрен маѓичен токму поради сево ова совршено несовршенство од 13 минутки да се запознаеме подобро со оние со кои…
Обука за родова еднаквост и феминизам

Обука за родова еднаквост и феминизам

Здружението за родова еднаквост ЕДНА МОЖЕ!-Скопје ќе спроведе обука на тема: ,,Родова еднаквост и феминизам’’.Обуката ќе биде спроведена по завршување на овој повик за учество во истата, oдносно 8 дена по објавувањето на истиот.Една Може!…

Јавен повик до граѓански организации за членство

Јавен повик до граѓански организации за членство во Mрежа за родова еднаквост, спречување на насилство, борба против дискриминација и залагање за подобрување на статусот на самохраните родители ,,ЈУНАЈТЕДФЕМ”- Скопје Здружението за родова еднаквост Една Може!-…