Category Archives for Извештаи

Патријархално наследство и угнетувањето на жените: феминистичка перспектива

1 мај, 2023

Компилација МЕГАФОН 1: анонимна реалност

Компилација МЕГАФОН 1: анонимна реалност/ дојави од еднородителски семејства и самохрани мајки во земјава Компилацијата МЕГАФОН 1 е првиот интердисциплинарен застапувачки документ, креиран преку брејнсторминг со група на самохрани мајки. Целта на оваа компилација е…

ПОВИК ЗА СИТЕ САМОХРАНИ И ЕДНОРОДИТЕЛСКИ СЕМЕЈСТВА

Нашите омилени подружникарчиња, имаат да споделат што научиле, зошто само кога делиме ние множиме и умножуваме. ПОВИК ЗА СИТЕ САМОХРАНИ И ЕДНОРОДИТЕЛСКИ СЕМЕЈСТВА По првата работилница, одржана во живо – со физичко присуство – https://www.facebook.com/events/753883805701116/?ref=newsfeed,…

Интро епизода

Слушнете не на: https://open.spotify.com/episode/0uEwnMlWvfZ632aGs3PsHK…Заследете на Spotify @QueenStorys Првенчето бидна-прв подкаст како први чекорчиња, трапав, надежен и искрен маѓичен токму поради сево ова совршено несовршенство од 13 минутки да се запознаеме подобро со оние со кои…